Haber

İzmit Belediye Başkanı 16 Ocak’ta belgesel filmin müjdesini verdi

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti tarafından 16 Ocak Basın Onur Günü programı düzenlendi. Programda konuşan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “16 Ocak’ın ülke çapında tanınmasına katkı sağlamak amacıyla çok ünlü bir yönetmenin hazırlayacağı uzun metrajlı bir belgesel film hazırlıyoruz.”

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, katıldığı Basın Onur Günü programında Kocaelili basın mensuplarına 16 Ocak belgesel sinemasının müjdesini verdi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilk ve tek basın toplantısını düzenlediği ve devletin yönetim şekline ilişkin ipuçlarını gazetecilerle paylaştığı 16 Ocak 1923’ün yıl dönümünde verilen belgesel sinema müjdesi, gazeteciler arasında büyük heyecan yarattı.

Belgesele ilişkin açıklama yapan Önder Hürriyet şunları söyledi:

“Bütün ziyaretlerimizde bu kentteki güzel haberleri ve bu kentin tarihinin eşsiz değerini anlatmaya çalışıyoruz. Bu güzel haberlerin ulusal anlamda hak ettiği yeri bulamadığını düşünüyorum. 16 Ocak Basın Gururu Günü Bu güzel haberlerden bir tanesi de İzmit’te ülkenin Cumhuriyet tarafından yönetileceğinin duyurulmasıdır.

16 Ocak’la ilgili uzun metrajlı bir belgeselimiz var. Atatürk’ün İzmit’e gelişini ve İzmit’in Türkiye için önemini anlatan ünlü belgesel yapımcılarıyla değerli bir çalışma yürütüyoruz. Hazırlıklarımız heyecanla devam ediyor. Tüm halkımıza keyifli bir prömiyer göstermek istiyoruz. “Şubat ayı sonu, mart ayı başında tamamlanacağını umuyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu