Ekonomi

Atomexpo Kapsamında BRICS Gençlik Enerji Ajansı ve Partner Ülkeler Küresel Partnerler Ağını Başlatıyor

Rusya’nın Soçi kentinde düzenlenen 12. ATOMEXPO-2022 Milletlerarası Forumu’nda Rusya Devlet Nükleer Güç Kuruluşu Rosatom ve BRICS Gençlik Güç Ajansı’nın dayanağıyla pak güç, yeni teknolojiler ve sürdürülebilir kalkınma alanlarında genç önderler için bir aktiflik düzenledi.

Forumun düzenlendiği 20-22 Kasım 2022 tarihlerinde Ermenistan, Bangladeş, Beyaz Rusya, Bolivya, Brezilya, Vietnam, Gana, Hindistan, Kazakistan, Kamerun, Kenya, Rusya, Senegal, Güney Afrika ve Özbekistan olmak üzere 15 ülkeden genç uzmanlar BRICS Gençlik Güç Ajansı’nın gündemine katkı sağlayacak teklifler geliştirdi.

Enerjinin belirleyici bir rol oynadığı alanlarda mahallî partner ağını güçlendirmek, iştirakçilerin tekliflerinden biriydi.

BRICS Gençlik Güç Ajansı Lideri Alexander Kormishin konuşmasında, “Enerji, küresel genç topluluğumuz için güç ünitelerinden ibaret değildir. Yeni malzemeleri, önemli mineralleri, uluslararası lojistiği ve çok daha fazlasını kapsar. Dolayısıyla, ajansa üye ülkelerin dışındakiler de dahil olmak üzere genç girişim ortaklıklarını güçlendirecek yeni bir Küresel Ortaklar Ağı Platformu başlatma teklifini memnuniyetle karşılıyoruz” dedi.

Platformun çalışmalarının birinci sonuçlarının, 2023 yılında Güney Afrika Cumhuriyeti başkanlığında düzenlenecek 5. BRICS Gençlik Güç Doruğunda sunulması bekleniyor.

Küresel Ortaklar Ağı, güç geçişinin zorluklarını çözmek için iktisadın farklı dallarından genç profesyonelleri ve iş ortaklarını bir ortaya getiren yeni bir BRICS Gençlik Güç Ajansı platformu olma özelliği taşıyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu